За нас

Национална тенис лига

Национална тенис лига е верига от турнири за аматьори и ветерани, създадена през 2010 г., която се провежда в национален мащаб. Постигнатите резултати и класиране в нея са признати за националната ранглиста на тениса за аматьори и ветерани в България. От 2012 г. турнирите от Национална тенис лига се провеждат с подкрепата на Българската федерация по тенис, която ни гласува доверие и предостави официалните си права за организиране на тенис турнири валидни за национална ранглиста по възрастови групи за срок от пет години.

Мисия

Нашата мисия е да обединим любителският, аматьорски и ветерански тенис в България, да поддържаме единната национална ранглиста адекватна на изискванията на ITF, да създаваме отлична организация и прозрачен регламент за участниците, да привличаме и мотивираме все повече хора да играят тенис.

Турнири

Турнирите от Национална тенис лига се провеждат в големите тенис центрове в страната, които имат утвърдени традиции в тениса.

Основна характеристика на турнирите от лигата е разделянето на участниците в строго определени възрастови групи. Във формат индивидуално съществуват четири възрастови групи при мъже – Мастърс група, 35+, 45+, 55+ и една обща - при жените. При двойките са включени две възрастови групи при мъжете – до 45 и 45+, и една обща за смесени двойки.

Информационно осигуряване

Лигата притежава собствен административно-информационен уеб сайт www.ntl.bg, който се грижи за пълното информационно осигуряване на аудиторията ни.

Фактори за успех

Ключовите ни фактори за успех са създаването и поддържането на компетентен екип от професионалисти при осъществяване на набелязаните цели, ефективна комуникация с БФТ, активна работа с тенис клубовете, осигуряване на много и разнообразни партньори на лигата, които имат отношение към каузата, и най-важното – спечелване на доверието на нашите участници – хората поели предизвикателството да се включат в надпреварата и да изпитат удоволствие от играта тенис.

Наше морално задължение е те да се състезават при отлични условия и организация, а за доброто им настроение и мотивация имаме подкрепата на нашите партньори и спонсори, на които държим изключително много.

Scroll to Top