Новини

Големите награди – интрига до последно | 26/09/2017, Публикувано от: Екип на НТЛ

Последният турнир за сезона NTL500 Carpet Max Final Masters излъчи своите победители, но определи и имената на водачите в Ранглиста 2017, за всяка отделна възрастова група и формат. Турнирът ще се запомни с това, че запази интригата жива до последно - за това, кой ще спечели Голямата награда.

В сингъл мъже 18-40, Милен Димитров изглеждаше непоклатим на първото си място със сериозна разлика в точковия актив пред втория – Трифон Стефанов.

Слабото представяне на Димитров в турнира промени ситуацията и изведнъж се отвори възможност пред Стефанов да спечели не само турнира, но и да оглави еднолично ранглистата в най-конкурентната възрастова група – 18-40. Задачата не беше никак лесна – за да стане първи, Стефанов трябваше да спечели финала, само и единствено. На полуфинал той победи Веселин Трифонов в два сета и очакваше на финал намиращият се в чудесна форма Ивайло Стоянов. Стоянов имаше труден полуфинал срещу своя приятел Чавдар Иванов, но успя да обърне мача, след като губеше със сет и да стигне до финала. Стефанов – Стоянов, очакваше ни повторение на полуфинала от августовския турнир от лигата на Санта Марина, но този път с изключително значение за първото място в ранглистата... Труден и изтощителен мач за двамата, но този път Ивайло Стоянов показа характер и взе реванш за  Санта Марина. Той спечели Финалния мастърс с 2:1 сета, като по този начин запази позицията на Милен Димитров като номер 1 в тази група.

Пейчо Пейчев (мъже 40+) беше недостижим на първото си място, и въпреки, че не спечели този турнир остана първи в ранглистата. При мъжете 55+, първи е Иван Запрянов. Той победи на полуфинал миналогодишния шампион на лигата в тази група – Христо Ангелов, а след това загуби на финала от отлично представящия се Виктор Книш (ТЦ „Авеню“). Но представянето му в турнира до финала беше достатъчно, за да оглави ранглистата.

Голямата награда за шампионите при мъже индивидуално е ваучер за 7-дневна ски ваканция в хотел „Свети Стефан“, Банско и е предоставена от неговия собственик Стефан Ставрев.

Пейчо Пейчев (двойки мъже 45+) и Трифон Стефанов (двойки мъже до 45) са новите шампиони при двойките. И докато Пейчев си беше осигурил първата позиция от представянето си до сега, то Стефанов трябваше да се потруди здраво, за да запази това водачество. В конкуренцията за Голямата награда се намесиха миналогодишните шампиони при двойките до 45 – Веселин Трифонов и Григор Шопов. Стефанов и неговия партньор Пламен Божков имаха две победи в групата, и за да остане първи в ранглистата за двойки, Стефанов се нуждаеше от победа и в третия си мач, където негови противници бяха Трифонов и Шопов. Именно този мач щеше да реши, кой ще бъде новият шампион. Този път изненади нямаше – победа за Стефанов/Божков и отпадане на шансовете за промяна във водачеството при двойки мъже до 45.  

Победителите в ранглистата при двойките получиха елегантен мъжки часовник SEIKO. Голямата награда за двойки мъже се осигурява от бутици SEIKO, за втора поредна година.

След миналогодишният си успех, Антоанета Маркова и Йордан Ников и тази година оглавиха ранглистата за смесени двойки с впечатляващи резултати – 8 турнира, 7 победи, и ще подкрепят Григор Димитров в Лондон. Те спечелиха Голямата награда на лигата – Посещение на Финалния мастър на ATP в Лондон (12-19 ноември). Наградата се предоставя от FPI Hotels&Resorts за втора поредна година.

Маркова/Ников  взеха и приза за „Най-активна смесена двойка“. Наградата се връчва за най-много участия през годината в турнирите от лигата и се осигурава от CLINIQUE - ваучер на стойност 1000 лв. за покупка в бутиците на известната козметична марка.

По време на финалния турнир участниците получиха новия продукт на BILKA - паста за зъби Chios Mastiha Reduce Plaque и опитаха уникалната минерална вода с колаген на QWELL.

Национална тенис лига благодари на всички свои участници и партньори за подкрепата и доверието, което й гласуваха.

Scroll to Top